Efektivní způsob, jak vyhnat krtky ze zahrady pomocí jednoduché metody

1 SKLENICE tohoto nápoje stačí k tomu, abyste krtka vyhnali ze zahrady jednou provždy

Krtci, malí podzemní obyvatelé s ostrými drápy, mohou způsobit spoustu problémů na zahradě. Jejich dovednosti při hloubení tunelů, které mohou být dlouhé až jeden kilometr, přispívají k tomu, že ničí kořeny rostlin, vytvářejí nevzhledné hromady a škodí zahradám. Přesto jsou považováni za užitečné, protože požírají podzemní škůdce, jako jsou housenky a drátovci, a kyprou půdu v tunelech.

Pokud se však krtků chcete zbavit, existuje způsob, jak je vyhnat, aniž byste jim ublížili, a to pomocí mléčného „koktejlu“. Tento jednoduchý přírodní prostředek může být pro krtky nesnesitelný a donutí je opustit vaši zahradu.

Jak krtci škodí zahradě

Krtci vytvářejí podzemní tunely, které nejenže ničí kořeny rostlin, ale také narušují celkovou strukturu půdy. Živí se žížalami, které jsou klíčové pro udržení kvalitní půdy, a jejich hromady působí nevzhledně a mohou ztížit sekání trávníku. Navíc jsou krtci chráněni zákonem, takže je nelze přímo likvidovat, což znamená, že je třeba najít jiné způsoby, jak je vyhnat.

Jak připravit mléčný „koktejl“ na vyhnání krtků

Tento jednoduchý přírodní prostředek je založen na kombinaci syrovátky a podmáslí. Krtci mají velmi citlivý čich a kyselý zápach fermentované směsi je pro ně nesnesitelný.

Ingredience:

  • Syrovátka
  • Podmáslí

Postup:

  1. Smíchejte syrovátku a podmáslí v poměru 3:1.
  2. Vykopejte hromadu krtčích tunelů a nalijte do ní šálek této směsi.
  3. Opakujte tento postup v několika hromadách na zahradě.

Další metody, jak odradit krtky

  • Hluk: Na kůl zaražený do země umístěte skleněnou láhev nebo hliníkovou plechovku. Vítr bude plechovkou třást a vytvářet hluk, který krtci nesnášejí.
  • Pachové odpuzovače: Krtky můžete odradit také zakopáním kousků ryb nebo směsi citronu a česneku do hromady. Nepříjemný zápach je přinutí k odchodu.
  • Chlupy domácích mazlíčků: Vložte psí nebo kočičí chlupy do hromad. Krtci se budou bát přítomnosti predátorů a vyhledají si bezpečnější útočiště.

Kdy jsou krtci nejaktivnější?

Krtci jsou nejvíce aktivní na jaře, kdy se probouzejí a hledají potravu. Vytvářejí nové hromady především v ranních hodinách. Jejich činnost můžete sledovat a použít výše zmíněné metody k jejich odpuzení.

Závěr

Krtci jsou užiteční tvorové, ale mohou způsobit na zahradě mnoho škod. Pokud je chcete odradit od přítomnosti na vašem pozemku, zkuste jednoduchý mléčný „koktejl“ nebo další přírodní metody. Tyto šetrné a účinné techniky vám pomohou ochránit zahradu, aniž byste krtkům ublížili.