Jak se zbavit pavouků jednou provždy: Tato rostlina je odpuzuje!

Pokud máte strach z pavouků a nechcete je najít ve své vaně, posteli nebo někde v koutě, kde na vás čekají, máme pro vás řešení. Pavouci nesnesou vůni určité rostliny a my vám prozradíme, jak se jich zbavit.

Mátový olej jako účinný odpuzovač

Pavouci naprosto nesnášejí vůni mátového oleje. Tento olej funguje jako přirozený odpuzovač a pavouci se mu vyhnou za každou cenu.

Jak na to? Vezměte lahvičku s rozprašovačem, přidejte několik kapek mátového oleje a nastříkejte na všechna místa, kudy by se pavouci mohli dostat do vašeho domu. Může to být kolem oken, dveří nebo prasklin ve stěnách.

Oprava prasklin a mezer

Pro pavouky bude mnohem těžší dostat se do vašeho obývacího pokoje, pokud opravíte všechny praskliny a mezery, kterými by si mohli najít cestu. Pečlivě zkontrolujte okna, dveře a další možné vstupní body, a pokud objevíte nějakou skulinu, uzavřete ji.

Citrusové plody jako přirozený repelent

Pavouci nemají rádi vůni citrusů, jako jsou citrony, pomeranče nebo grapefruity. Umístěte kousky citrusů do koutů, kde se pavouci mohou skrývat. Nezapomeňte je každých několik dní vyměnit, aby byly účinné.

Kaštany a vlašské ořechy

Podle staré tradice pavouci nesnáší vůni kaštanů a vlašských ořechů. Rozložte je po domě – zvláště tam, kde jste dříve pavouky vídali. Ačkoli pro tento trik neexistují vědecké důkazy, mnoho lidí věří, že funguje.

Udržujte domov čistý

Pavouci se rádi ukrývají v temných a zaprášených místech. Časté úklidy, zametání a utírání prachu jsou zásadní pro zničení pavučin a odstranění potravy pro hmyz, který pavouci loví. Udržování čistého a pořádného domova výrazně sníží šance, že pavouci najdou u vás domov.

Díky těmto jednoduchým trikům a opatřením můžete pavouky odradit a užít si svůj domov bez nevítaných hostů!